Monday, 23 April 2012

Hanani Lakman

Assalamualaikum,
Okay this is another person who keeps shining my world here in UPM.
Her name is Hanani Lakman and I called her Nani.


Ni la orangnya. Nampak solehah kan.? Yeah she is. Dia baik and can be considered as the best girlfriend that I have ever had. Hopefully, our relationship can become closer day by day, InsyaAllah. Dia adik kepada one of my seniors back in SDAR, Harith Lakman. Budak SSP ni, oh Hotstuff for sure laa kan. At first, aku la yang start approach dia sebab agak tertarik dengan gaya cool and macho dia. She is not even my kuliah mate but still rapat gilaa. Maybe because of kitorang satu college kan.. ( hehe saja cari reason )




Things that I like about her :
  1. Her cute way of saying 'pun boleyyy'
  2. Her willingness to help me when I am in trouble. Banyak la jugak dia ni membantu aku, tolong hantarkarkan surat permohonan MEXT-JAPAN scholarship, tolong bagi aku makanan time aku lapar ( maggi, biskut, chocs ) and ajar aku Biology 1 pasal fungus sume tu even aku tak berapa nak faham kan. HAHA
  3.  Aku pun suka dia because she is a good listener. I think even aku baru kenal dia 4 bulan, dia ni dah tau banyak gila secret aku and all my problems. Sometimes, ada problem yang aku tak mampu nak share dengan sapa pun, tapi dengan dia aku cerita. Same goes to her, I know her secrets, problems and dreams too.
  4. She is optimist and keeps supporting me when I feel down. Waktu my mum marah dengan aku dulu, dia ni ada dengan aku untuk cheer me up and alhamdulillah after that my mum okay je. Thank You Nani. :D
  5. Dia pun suka buat aku jealous memanjang. And aku tau dia happy bila tengok aku jealous. Thats why   sampai sekarang pun aku gerammm dengan dia. Satu benda yang paling aku jealous dengan dia ni is her 9A+. Cerah masa depan, dah lah lately ni dapat HTC and Ipad. Oh goshh, seronok nya kau !
  6. Dia ni suka mengarut jugak time ngantuk. Dah banyak kali dia merepek benda yang pelik2 time nak tido. HAHA, comel kott ! dengan mata dia melilau, mulut mumbling, kepala goyang2 mcm head banging..sumpah kelakar.!
  7. one more thing, dia ni kalau geram dengan aku, dia tumbuk and sepak je aku. not bad la kan budak taekwondo dulu. And dia ada satu movement tarian shuffle and tectonic bila dia rasa nak tumbuk aku tu. So, bila aku nampak je dia menari, aku akan chill kan dia. Tak percaya.? try lah buat dia bengang. haha :)



Tengok tu jam kat tangan dia, dia cakap jam tu dari form 2 lagi and dia still pakai sampai sekarang. COOL.
Dia pernah once bawa aku jumpa parent dia and that time memang aku cuak la kan. haha.
I talked to her father, Mr Lakman and he told me how high was his hope towards her. Biasa laa anak straight A+ kut. 
I know lots of her problems, her feelings and also her dreams. And I know that you believe in me nani, thats why la kau boleh cerita macam2 benda dengan aku and dont worry, my lips are sealed!
Sweetest thing yang aku pernah buat untuk dia.? Entah laa. Maybe Blackberry kita tu kut kan Hanani. haha, seriously aku menunggu hadiah dari kau tau.
Kitorang pernah plan nak stick study sama-sama after this. Even nak pergi overseas pun sama-sama. But then, the differences in chances maybe jadi penghalang sikit. Ye laa, she is straight A+ and aku ni just straight A je. Tak PLUS semua subject. haha.
Hanani Lakman, even lepas ni kita tak sehaluan pun aku akan still ingat kau. Ingat sampai bila-bila. You will never be erased from my mind. Always here in my heart. 
And remember our The Secret tu, I hope that the day will come for me to make the seventh secret as a reality. Thanks for teaching me that and we are officially bonded to it tau.
You are one of the reasons kenapa aku sayang sangat nak tinggalkan UPM ni even aku tau that one day I will. I mean, we will..



This is it. Our top secret is here. haha!

BABY BABY BABY OOUUHHHH..


                                           









Hanani,
even lepas ni kita terpaksa separate for the sake of our future
aku nak kau stick dengan The Secret kita tu
tak kisah la kau further study kat UK ke, Jordan ke..
yang penting kau jangan pernah lupa aku. and always support aku macam kau selalu buat
same goes to me, aku tak kan pernah lupa kau.
aku tau your family's hope and all your dreams
never let them down and focus on it
and my 7th secret tu aku akan pegang sampai la dah jadi reality. help me with it.
THANK YOU hanani  :D





No comments:

Post a Comment