Sunday, 22 April 2012

TIGA B always in my heart. I love YOU GUYS

HYE BUDDIES!! now that I think I want to publish something after a long period of dormancy. hehe. ayat Biologus sikit. so, UPM.? hahaha. I feel totally great and awesome here. Too many kind hearted, friends in deed and the most vital one is MEMORY cultivated by them. God, I never regret to be sent here in UPM.

Here, let me show you my TIGA B members. Although we just know each other for only 4 months ( January - April 2012 ) but you guys have shine up my world brightly! I can't imagine the lame life that I will face without you guys. To be true, you guys are my friends in deed. <3



Here is my Physics teacher, Mr. Khairul Adib !
He is awesome, too concern about his friends and brilliant
At first jumpa dia ni, nampak macam budak malas yang confirm takkan score punyee
But the reality is that he is the best nomina tor for the 4 flat I guess
HAHAHA
with his funny jokes and his cool attitude, he can be considered as one of my BFF
ADIB, aku sayang kau dohhh!!



OK, ni dia jejaka paling funny dalam group aku
His name is Muhammad Al Imran, budak SAS
Handsome.? boleh laaaa. not bad kott, haha
Im, seriously aku tak pernah terfikir pun yang aku boleh rapat dengan kau
At first aku masuk UPM, aku rasa dia ni budak yang tak boleh get in dengan aku
Tapi silap besar la pulak en, dia ni cool gilaaaa, OHSEEEEMMMM
Rakan yang banyak membantu and penuh dengan ideas yang surprise
for your information, dia ni Pres TIGA B tau, haha
so jangan main2. orang besar ni!
 Im, thanks sebab ikhlas jadi kawan aku.



Tudiaaaa, ni namanya Iskandar Afiq.
Ex MCKK and sekarang jadi kuliah mate aku
Is ni sportman gila, thats why la sampai jadi biro sukan TIGA B.
Passion yang amat tinggi dalam tenis and jujur aku cakap,
dalam ramai2 group members, aku rasa dia ni la yang paling matang.
First impression aku kat dia sama la macam dekat Imran
Orang yang terlalu serious and focus pada study sampai tak boleh nak get in dgn aku
But again, I am wrong. Is ni membe yang boleh harap!
One thing yang aku sure pasal dia, dia ni akan jadi orang yang berjaya nanti.
Iskandar Afiq, it is good to know you! :D


haaa, ni pulak Ahmad Naqib.
Tinggi lampai orangnya and sangat merapu dan over kalau bercakap.
Tapi merapu2 dia aku suka sebab lawak
Naqib ni membe yang kuat support orang
Tak kira la apa pun yang aku buat, dia mesti support.
Walau kadang2 tu macam ak berapa nak ikhlas en, tapi takpe laaa
Bukan senang nak cari orang yang suka support aku ni
LAWAK+MOTIVATED+MEREPEKK
ni la 3 sebab aku suka dia!
Naqib, teruskan menyokong aku. You are ohseemmmm man!


okayh kita beralih kepada mamat ni plak.
nama dia Syafiq Alias ( bukan yang baby tu tau)
first2 nampak dia ni, aku rasa dia gangster yang aku kena avoid
dulu2 plak rapat dengan arab je kan, dua2 nampak gangster
thats why aku macam tak brapa suka dia
tapi sekarang lain. LAIN GILAAA
dia ni membe yang baik, bnyk membantu and still bawak image gangster laa
Escape class tu tak payah cite laa kan, sinonim
tapi dia brilliant and aku tau tu. sebab dia pernah fullmark kut Physical Chem!
dahsyat ar kau capek.
Capek, kau laa membe paling cool and gangster pernah aku ada. HAHA :)


Yeah, she is the only indian in TIGA B
Her name is Veenosha Nehru Raju
dalam banyak2 perempuan yang aku pernah jumpa, takda lagi yang segila dia
First2 masuk upm pun dah havoc macam haram
hahaha, but because of her I guess this group is invented
She is warm hearted and kind walaupun kuat bising
Aku pernah hempap dia dengan MADER seberat 10 kilo kutt
seriously time tu aku menyesal, so sorry veeno.. hehe
Veenosha, seronok dapat kenal kau even dalam tempoh yang short ni. 
Salam 1 PDRM! hahaha


ini namanya yasmin. Sharifah Hani Yasmin.
kecik and comel orang nya, tapi macam bajet sikit
awal2 dulu masuk upm, aku pandang dia ni as seorang yang matured and focus pada study je
and aku tak pernah terfikir yang dia ni boleh join group TIGA B ni kan
but after 4 months of learning each other, dia ni tak lah matured sangat, haha
kepoyo-an dan kebajet-an dia kadang2 buat aku rasa nak tumbuk je
but ye laa, aku pun lebih kurang poyo, so tak boleh nak tumbuk dia -.-"
overall, dia ni okay and ada wawasan sendiri.
Yasmin, keeps your POYO tu as your trademark. Thank u jadi kawan yang baik. :)


hehe, yang ni pulak namanya Fathin Shahira. orang panggil dia Mek je.
satu benda yang aku suka pasal dia ni ialah gelak dia
aku tak boleh nak tiru lah, so unique and kelakar.
kalau orang kata gelak aku macam spring rosak, gelak mek ni kau tak tau nak cakap macam apa
she is sporting, memahami and baik hati
Satu maktab dengan capek time secondary dulu..
kepada yang nak cuba2 tu, sorry lah dia ni dah 'taken'.. haha
Mek, thanks sebab ceriakan hidup upm aku dengan gelak2 kau tu. :D


yeah, this is Rachel Saw. Aku panggil dia Rachel.
budak ASMA and ramai kenalan lama aku yang dia kenal.
time first2 duduk as satu kuliah, aku tak suka tgk dia ni sebab muka dia asyik masam ja
But after knowing each other, she is not that dull
she is awesome instead
Thing that I love the most about her is MAKANAN
Rachel ni boleh la dikatakan as supplier makanan aku time aku ngantuk kat kuliah
Chocs, Oreo, Maggi semuanya aku dapat dari dia. kenyang blurrppp.. HAHA
no wonder la kan dia dapat title biro makanan group TIGA B.
ok Rachel, aku suka kawan dengan kau. even kau takde makan nak bagi dah lepas ni,
aku still akan kawan dengan kau sebab u are a friend indeed. :)


ok last but not least, Maizatul Amirah Man. panggil Mai je.
even dia ni macam girlish terlebih, tapi aku tak kisah sebab dia baik.
and dia pernah sakitkan hati aku sekali je, time panggil aku anak kutip tu
bapak laa, time tu sumpah aku terasa tapi malas nak sentap lama2
dah lama berbaik and okay laa
sebab dia boleh stay jaga perasaan aku sampai sekarang.
dia ni gila2 sikit bila duduk dengan gang dia! 
tapi kalau nampak jalan sorang2 mmg control habis la kan.
its okay mai, aku paham market kau tinggi! hahaha
Mai, even aku kenal kau kejap, tapi kau dah boleh gang dengan aku. Thank you !



Even kat mana pun kita lepas ni, kita still stick together as ONE family tau
Aku tau masing-masing antara kita tak nak berpisah and nak stay together je
But, for the sake of our future we need to face every single obstacle that comes
Maybe one day nanti akan ada yang terpaksa keluar, so we have to accept it together
No matter la apa pun jadi, kita ready and redha
TIGA B, I LOVE YOU GUYS.. KEEP ROCKING MY WORLD YEAH
-salam-




















2 comments:

  1. go 3B.... aku doakan yang terbaik untuk korang. Sila jaga Adib baik2 ye.....

    ReplyDelete
  2. Haha. No problems Reeza! Dia selamat bersama kami.

    ReplyDelete